Tips voor een vintage kinderkamer!

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 10:05

Vind jij kinderkamertjes met een vintage sfeertje ook zo leuk? Dan ben jij niet de enige! Vintage en retro kinderkamertjes zijn op dit moment helemaal hip! Zoek je nog wat inspiratie? Hieronder geven we snelle tips en tricks voor een unieke kinderkamer! 

 

(Open je deze blog op je telefoon? Scroll dan even helemaal naar beneden voor leuke inspiratie plaatjes!)

 

1. Ga voor rotan, bamboe en riet

Rotan en andere natuurproducten zijn helemaal hot! Ze geven een kinderkamertje een neutrale, maar toch sfeervolle look. Bovendien kun je het makkelijk met andere items combineren en wordt het nooit saai! Leuke en betaalbare rotan meubels vind je op markten, garagesales en in de kringloop. Rotan items heb je in alle soorten maten, van wiegjes tot lampen en (nacht)kastjes. 

 

Koos favoriete item voor de kinderkamer is de rotan lectuurmand! Superleuk om allerlei (ouderwetse) kinderboekjes in te verzamelen, maar natuurlijk ook handig voor het opbergen van speelgoed! 

 

2. Beestenboel!

Op een kinderkamertje kunnen een paar leuke vintage diertjes niet ontbreken! Van olifanten tot  insecten! Niets is te gek! Maak er voor je kindje een kleine jungle van! Tip: ga voor items van hout of van aardewerk. Die items zijn vaak tijdloos, en ook leuk om bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken neer te zetten (mocht je kindje het beu zijn)!

 

3. Vergeet de muren niet 

Vergeet geen aandacht te besteden aan de muren van de kinderkamer! Een leuk behangetje of een mooi kleurtje op de muur maken een kamertje gezellig en een fijne plek voor je kindje om te spelen en te slapen. 

Ook decoratie voor aan de muur hoort er bij! Een stel originele vintagelijstjes heb je misschien zelf nog liggen, Anders vind je ze op de rommelmarkt of kringloop! Tip: zelf maken kan natuurlijk ook! Pak een oud kinderboek, knip de mooiste prenten uit en lijst ze in! Easy!

 

Andere leuke items voor aan muur:

- spiegels (bijv. in combinatie met rotan)

- kapstokjes (bijv. de harmonica variant)

- oude landkaarten

- wandplankje (waarop je allerlei leuke vintagevondsten en kinderboekjes kan neerleggen)

- vintage posters


Ook bij Koos vind je unieke items die perfect in een kinderkamertje passen! De leukste items hebben we alvast voor je geselecteerd! Veel plezier met het inrichten van je baby- of kinderkamer!