Vintage cadeautips *kerst*

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 11:56

Jajaja! Over een paar weken is het weer zover! De kerstdagen komen eraan! Dat betekent de kerstboom versieren met de leukste kerstballen, het kerstdiner samenstellen en natuurlijk cadeautjes inslaan voor je familie en vrienden! En van dat laatste puntje krijgen we vaak stress. Help! Wat geef je nou aan wie? Om te voorkomen dat jij dit jaar weer met hetzelfde cadeautje aan komt zetten (lees: geurstokjes en parfum), hebben wij alvast wat tips voor originele kerstcadeaus op een rijtje gezet! Na het lezen van deze blog heb je weer genoeg inspiratie tot volgend jaar kerst ;-). 

 

(Open je deze blog op je telefoon? Scroll dan even helemaal naar beneden voor de leukste inspiratie plaatjes!)

 

De favorieten:

 

1. Vazen + droogbloemen: Een mooie vintage vaas is áltijd een goed idee! Je kunt hem namelijk combineren met een bosje (droog)bloemen! Ideaal! Twijfel je over welke vaas je moet nemen? Ga dan voor een vaas in neutrale kleuren met een gave structuur. Denk bijvoorbeeld aan een West Germany of Mobach vaas. Deze vazen zijn tijdloos!

 

2. Florentijnse dienbladen: Alleen al omdat ze je aan Italië doen denken! Florentijnse dienbladen zijn weer helemaal terug! Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Een ideaal cadeau voor de echte vintageliefhebber! Leuk om te combineren met wat mooie (kristallen) wijnglazen, een flesje wijn en wat lekkere snacks!

 

3. Kandelaar + kaarsjes: Altijd gezellig een kaarsje in huis! En het liefst samen met een mooie kandelaar natuurlijk. Een messing kandelaar is tijdloos en past in vrijwel ieder interieur! Leuk om te geven met een setje swirl kaarsen. 

 

4. Lijstjes en spiegels:  Vintage eyecatchers voor aan de muur! We love it! Van kunst tot kitsch! Wil je een lijstje cadeau geven? Ga dan voor een klassieke print naar het werk van bijvoorbeeld Van Gogh, Picasso of Rembrandt. Of kies voor een gave spiegel!  

 

5. Vintageboeken: Een ideaal cadeau voor ouders, opa's en oma's. Ga voor een mooi kunstboek of voor een nostalgisch exemplaar uit grootmoederstijd. Boeken zijn niet alleen leuk om doorheen te bladeren, maar ook ideaal als decoratie item. 

 

Wat is jouw favoriete vintage item om cadeau te geven?


Ook bij Koos vind je een hoop mooie items die heel geschikt zijn als cadeau! We hebben de leukste combinaties alvast voor je uitgezocht. Succes gegarandeerd!

Combi 1: Vazen in neutrale tinten

Geef de vaas samen met een bosje bloemen en je cadeau is helemaal af!

Combi 2: Borrelen in stijl

Pak het dienblad in samen met een flesje wijn en wat lekkere kazen! Leuk toch?!

Combi 3: Kaarsjestijd

Koop bij de kandelaar wat mooie swirl kaarsen in neutrale kleuren!

Combi 4: Theeleut!

De zoetekauw maak je natuurlijk blij met een doosje bonbons erbij!

Combi 5: Muurbloempjes

Mix & match!

Combi 6: Lekker lezen!

Stop de boeken en de boekensteunen in de lectuurmand, samen met wat lekkere dingen erbij!