5 redenen waarom jij alleen nog voor vintage zou moeten kiezen

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 16:48

Nog even een reminder van Koos waarom vintage toch echt zoveel leuker en beter is dan nieuw!  

 

1. Uniek

Heel eerlijk, niemand vindt het leuk om bij vrienden dezelfde lamp, vaas of kandelaar te zien staan. Bij vintage items is dit probleem verleden tijd! Ze zijn namelijk uniek en worden niet meer gemaakt. Daardoor is de kans een stuk kleiner dat je een huis binnenstapt met precies dezelfde items. Fijn toch! Bovendien geven vintage items je interieur een hoop karakter!

 

2. Duurzaam

Door bewust voor vintage in plaats van nieuw te kiezen, draag je een steentje bij aan het behoud van de aarde. Je geeft items namelijk een 2e (of 3e) kans. Er hoeft dus niets (opnieuw)  te worden geproduceerd! Dat geeft toch meteen een veel beter gevoel?  

 

3. Kwaliteit

Er is een reden waarom je nog zoveel leuke vintage items tegenkomt. Vintage staat 9 van de 10 keer gelijk aan goede, degelijke kwaliteit. Geen massaproductie, maar elk item met zorg (en vaak met de hand) gemaakt. Hierdoor zijn vintage items vaak nog in mooie staat. En dat komt goed uit, want dan heb jij er nog jaren plezier van!

 

4. Betaalbaar

Omdat vintage items al een vorige eigenaar hebben gehad, zijn ze vaak betaalbaarder dan nieuwe (designer) items. Dat is nog eens een fijn (bijkomend) voordeel! Hier houden wij bij Koos Kurioos overigens ook rekening mee. Wij willen vintage voor iedereen bereikbaar maken en hanteren daarom betaalbare, eerlijke prijzen!

 

5. Investeren maar!

Tijdloze (designer) items worden, naar mate de jaren verstrijken, steeds meer geld waard. Een goede investering dus! Heb je nog een pareltje in huis staan? Doe hem dan niet zomaar weg. Mogelijk kan je over een tijdje je kinderen (of zelfs kleinkinderen) er nog blij mee maken.

 

Ben jij inmiddels al overtuigd van vintage? Neem dan even een kijkje in de webshop en laat je (verder) inspireren!